Кулинарни рецепти » Каша от чукано пиле

 Каша от чукано пиле

Начин на приготвяне:

Сваряваме едно пиле в подсолена вода, след което отделяме бялото месо и го счукваме в дървено хаванче, като добавяме 1-2 ч.л. червен пипер и малко от бульона, в който сме сварили пилето.

Разтопяваме в подходяща тенджерка половин пакетче краве масло, сипваме 6 с.л. брашно и пържим при непрекъснато бъркане, докато брашното стане златисто. Наливаме 4 ч.ч. от бульона и продължаваме да бъркаме, докато кашата се сгъсти.

Накрая прибавяме счуканото пиле, разбъркваме и отстраняваме от огъня. По желание можем да подправим със счукан чесън, размесен с оцет или лимонов сок.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало