Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 голяма глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. с връх червен пипер
• 2 зелени пиперки
• 1 голям домат
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пилето и го нарязваме на порции. Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Сваляме от огъня и поръсваме с червен пипер.
Връщаме съда на огъня, прибавяме пилешките порции и ги запържваме много добре от всички страни. Наливаме съвсем малко вода, захлупваме и задушаваме.
Щом месото поомекне, прибавяме нарязаната на кръгчета чушка и обеления и настърган домат. Посоляваме, захлупваме и готвим до готовност. Ако е необходимо, наливаме още малко вода.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...