Кулинарни рецепти » Пилешко с червено вино

 Пилешко с червено вино

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г бяло месо от пиле
• 300 г домати
• 3 чушки
• 3 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 1 к.ч. пилешки бульон
• 1 к.ч. червено вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото и чушките на лентички, а доматите нарязваме на четвъртинки. Прекарваме лука с чесъна през месомелачка.

Запържваме месото в половината олио. Изваждаме го, доливаме останалото олио и задушаваме лука, чушките и доматите.

Връщаме месото, наливаме виното и бульона, подправяме с черен пипер и сол, захлупваме и задушаваме още 10-15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало