Кулинарни рецепти » Пилешко с червено вино

 Пилешко с червено вино

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г бяло месо от пиле
• 300 г домати
• 3 чушки
• 3 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 1 к.ч. пилешки бульон
• 1 к.ч. червено вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото и чушките на лентички, а доматите нарязваме на четвъртинки. Прекарваме лука с чесъна през месомелачка.

Запържваме месото в половината олио. Изваждаме го, доливаме останалото олио и задушаваме лука, чушките и доматите.

Връщаме месото, наливаме виното и бульона, подправяме с черен пипер и сол, захлупваме и задушаваме още 10-15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало