Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 100 г краве масло
• 1,5 ч.ч. бульон
• 1 с.л. сметана
• 1-2 с.л. брашно
• 2 стръка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме пилето с черен пипер и сол. Смесваме магданозените листенца с половината от маслото и пълним пилето с тази смес. Загряваме останалато масло и изпържваме пилето от всички страни.
Заливаме с топлия булон, захлупваме и задушаваме до омекване, като към края прибавяме сметаната. Изваждаме пилето, сгъстяваме соса с брашното и го сваряваме. Поднасяме пилето украсено с препържени сланинени рулца, а соса сервираме отделно.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...