Кулинарни рецепти » Пиле с магданоз

 Пиле с магданоз
/Дания/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 100 г краве масло
• 1,5 ч.ч. бульон
• 1 с.л. сметана
• 1-2 с.л. брашно
• 2 стръка магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме пилето с черен пипер и сол. Смесваме магданозените листенца с половината от маслото и пълним пилето с тази смес. Загряваме останалато масло и изпържваме пилето от всички страни.

Заливаме с топлия булон, захлупваме и задушаваме до омекване, като към края прибавяме сметаната. Изваждаме пилето, сгъстяваме соса с брашното и го сваряваме. Поднасяме пилето украсено с препържени сланинени рулца, а соса сервираме отделно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало