Кулинарни рецепти » Пиле с магданоз

 Пиле с магданоз
/Дания/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 100 г краве масло
• 1,5 ч.ч. бульон
• 1 с.л. сметана
• 1-2 с.л. брашно
• 2 стръка магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме пилето с черен пипер и сол. Смесваме магданозените листенца с половината от маслото и пълним пилето с тази смес. Загряваме останалато масло и изпържваме пилето от всички страни.

Заливаме с топлия булон, захлупваме и задушаваме до омекване, като към края прибавяме сметаната. Изваждаме пилето, сгъстяваме соса с брашното и го сваряваме. Поднасяме пилето украсено с препържени сланинени рулца, а соса сервираме отделно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало