Кулинарни рецепти » Кавърма по етрополски

 Кавърма по етрополски

Продукти:

• 1 сварена кокошка или голямо пиле
• 3-4 глави лук
• 2 глави чесън
• 3-4 с.л. масло или олио
• 3-4 домата или 2 с.л. доматено пюре
• магданоз, чубрица
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и леко го задушаваме. Добавяме чесъна на цели скилидки, нарязаните домати и накъсаното на порции месо.

Подправяме със сол и червен пипер, заливаме с 1-2 ч.ч. вода и варим десетина минути. Накрая поръсваме с магданоз и чубрица.

Автор: Стоянка Йорданова

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало