Кулинарни рецепти » Миш-маш с пиле и тиквички

 Миш-маш с пиле и тиквички

Продукти:

• 400 г пилешко филе
• 500 г тиквички
• 2-3 зелени чушки
• 300 г домати
• 2 глави лук
• 4-5 яйца
• 5 с.л. зехтин
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешкото месо на хапки и задушаваме за кратко в сгорещен зехтин и малко вода.

Прибавяме почистените и нарязани лук, чушки и тиквички. Задушаваме до омекване. Добавяме накълцаните домати и задушаваме, докато течността се изпари.

Слагаме разбитите яйца, посоляваме на вкус и бъркаме до сгъстяване на яйцата.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало