Кулинарни рецепти » Гъска със зрял боб

 Гъска със зрял боб

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг месо от гъска
• 2 ч.ч. сварен зрял боб
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 2 ч.л. доматено пюре
• 3-4 скилидки чесън
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• 1 парче целина
• 1 парче пащърнак
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме месото, нарязваме го на порции и го изпържваме в загрятото олио от всички страни, докато хване корица. Прибавяме ситно нарязания лук, а също така нарязаните на ситно моркови, пащърнак, целина и магданозен корен. Наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото омекне.

Прибавяме предварително сварения и отцеден боб и доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода. Поръсваме с черен пипер и стрит джоджен и задушаваме на тих огън около 30 мин. Накрая прибавяме счукания чесън и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало