Продукти:
• 1 по-тлъсто пиле
• 1/2 ч.ч. олио
• 500 г зелени домати
• орехови ядки от 15 ореха
• 4-5 скилидки чесън
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. захар
• магданоз, черен пипер
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, натриваме го със сол и черен пипер и го запържваме леко в олио. Прибавяме след това 1 ч.ч. гореща вода и задушаваме месото, докато омекне.
Изпичаме във фурната зелените домати, обелваме ги и счукваме заедно с ореховите ядки и скилидки чесън. Прибавяме ситно нарязан магданоз, 4 с.л. олио, 1 с.л. оцет, 1 с.л. захар и сол на вкус. Разбиваме добре сместа и изсипваме в подходяща чиния.
Нареждаме месото и поливаме със соса от задушаването. Между порциите месо слагаме твърдо сварени яйца или по 1 малък червен домат.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...