Кулинарни рецепти » Варена пуйка с ориз

 Варена пуйка с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг бяло месо от пуйка
• 60 г краве масло
• 1 к.ч. ориз
• 2 глави лук
• 10-12 маслини
• сока от 1 лимон
• 3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции, които натриваме със сол и черен пипер и изпържваме в сгорещеното масло. Наливаме топла вода, която да покрива порциите и варим на умерен огън. Щом месото започне да омеква, сипваме лимоновия сок и продължаваме варенето.

Запържваме ориза в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук и също го запържваме. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, прибавяме обезкостените маслини, захлупваме и задушаваме 20 мин на тих огън. Поднасяме порциите месо върху подложка от задушения ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало