Продукти: (за 5 порции)
• 800 г обезкостено пилешко месо
• 400 г бял боб
• 250 г пресни гъби
• 10-12 лукчета
• 5-6 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 200 мл бяло вино
• 250 мл пилешки бульон
• 1 връзка ароматни подправки (дафинов лист, мащерка, градински чай, магданоз, целина)
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме зрелия фасул за 1 нощ в студена вода, след което варим, докато стане хрупкав.
Нарязваме месото на хапки и го пържим в сгорещената мазнина до златисто оцветяване. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме нарязаните на филийки гъби, обелените лукчета и счукания чесън. След 5 мин връщаме месото и пържим още 2-3 мин.
Наливаме виното и бульона и кипваме на огъня. Добавяме отцедения фасул и ароматните подправки, поръсваме черен пипер и сол на вкус, захлупваме плътно и задушаваме 2 часа на 160°С.
Преди сервиране отстраняваме връзката с подправки.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...