Продукти: (за 5 порции)
•	800 г обезкостено пилешко месо
•	400 г бял боб
•	250 г пресни гъби
•	10-12 лукчета
•	5-6 скилидки чесън
•	4 с.л. олио
•	1 с.л. брашно
•	200 мл бяло вино
•	250 мл пилешки бульон
•	1 връзка ароматни подправки (дафинов лист, мащерка, градински чай, магданоз, целина)
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме зрелия фасул за 1 нощ в студена вода, след което варим, докато стане хрупкав. 
Нарязваме месото на хапки и го пържим в сгорещената мазнина до златисто оцветяване. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме нарязаните на филийки гъби, обелените лукчета и счукания чесън. След 5 мин връщаме месото и пържим още 2-3 мин. 
Наливаме виното и бульона и кипваме на огъня. Добавяме отцедения фасул и ароматните подправки, поръсваме черен пипер и сол на вкус, захлупваме плътно и задушаваме 2 часа на 160°С. 
Преди сервиране отстраняваме връзката с подправки.
 
              Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
 
              Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
 
              Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
 
              Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...