Продукти: (за 4 порции)
• 600 г месо от патица
• 50 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• кората от половин портокал
• 1 глава целина
• 2 моркова
• сока от 1 портокал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патицата на порции, посоляваме и ги запичаме в маслото до порозовяване.
Изваждаме ги, а в соса запържваме брашното. Постепенно наливаме 500 мл топла вода. Щом сосът се посгъсти, връщаме месото, поръсваме с черен пипер и прибавяме настърганата портокалова кора и настърганите целина и моркови. Задушаваме на умерен огън.
Изваждаме месото, щом омекне, прецеждаме соса и отново връщаме парчетата месо. Малко преди поднасяне поръсваме с портокаловия сок.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...