Продукти:
• 1 кокошка
• 200 г гъби
• 1 глава лук
• 3-4 лъжички масло или маргарин
• 3 картофа
• 2 чушки
• 1/2 ч. ч. бяло вино
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Изчистената кокошка натриваме отвън и отвътре със сол и черен пипер.
Разтопяваме маслото, запържваме леко ситно нарязания лук, добавяме изчистените и ситно нарязани гъби и малко вода и задушаваме до полуготовност. Пълним с тази смес кокошката, зашиваме и я пържим от всички страни в маслото.
След 15 минути добавяме нарязаните на парчета картофи и нарязаните на кръгчета чушки заедно със семките. Сипваме виното (ако течността е недостатъчно, добавяме малко вода) и задушаваме кокошката до готовност, поливайки я често със соса, който подправяме със сол и черен пипер.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...