Кулинарни рецепти » Пиле с кимион и канела

 Пиле с кимион и канела

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голямо пиле
• 1 ч.ч. ориз
• 100 г краве масло
• 2 глави лук
• 1 ч.л. кимион
• 1 щипка канела
• 1/2 ч.л. черен пипер
• 1 щипка лютив червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции. В сгорещеното масло изпържваме парчетата месо от всички страни до златисто. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук, след което го заливаме с 4 ч.ч. гореща вода. Връщаме месото и го варим, докато поомекне.

Слагаме ориза, посоляваме и прибавяме лютивия червен пипер, черния пипер и кимиона. Захлупваме и оставяме ястието да ври на тих огън, докато изври водата. Изсипваме готовото ястие в плато и го поръсваме с канела и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало