Кулинарни рецепти » Задушено пиле със зеленчуци

 Задушено пиле със зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 200-300 г бамя
• 3-4 зелени чушки
• 4-5 картофа
• 1 патладжан
• 3-4 домата
• 3-4 домата
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме го и го оставяме да престои 1 час в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивият му сок. Нарязваме чушките на тънки пръстени. Изрязваме дръжките на бамята. Нарязваме картофите на кубчета. Нарязваме пилето на порции.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещената мазнина. Прибавяме обелените и настъргани домати, а след това – пилешките порции. Посоляваме, поръсваме червения пипер и наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите.

Захлупваме и задушаваме на тих огън, докато месото поомекне. Тогава прибавяме предварително подготвения зарзават и продължаваме да задушаваме на тих огън. Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало