Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 глава лук
• 1 морков
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, слагаме го в дълбок съд с 5-6 ч.ч. вряща подсолена вода и варим заедно с предварително запечените лук и морков.
Първоначално варим при силно кипене, а след това - на умерен огън, за да не се разкъсва масленият пласт на повърхността на бульона. Подправяме свареното пиле с червен и черен пипер и поднасяме.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...