Кулинарни рецепти » Задушени яребици

 Задушени яребици

Продукти: (за 4 порции)

• 2 яребици
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме яребиците на половинки. В отворена тенжера под налягане сгорещяваме маслото и запържваме в него яребиците заедно с лука, разрязан на четвъртинки.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме птиците 15 мин.

Отваряме тенджерата, прибавяме брашното, разбъркано със сметаната, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме я и отново я слагаме на огъня. Задушаваме 10 мин след като започне да съска.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало