Продукти: (за 5 порции)
• 1 пиле
• 100 г люти чушки
• 400 г пиперки
• 300 г домати
• 100 г лук
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го задушаваме до омекване в част от мазнината и малко вода. След това го поръсваме със сол и черен пипер и го запържваме в останалата мазнина.
Изпичаме чушките и ги нарязваме на малки парченца. Обелваме и нарязваме доматите на дребно. Счукваме лука в хаванче.
Към запърженото пиле, докато е още на огъня, последователно прибавяме счукания лук, парченцата чушки и нарязаните домати. Като се запържат добре, наливаме по малко от сока, който е останал от задушаването. Оставяме ястието да къкри 5-6 мин на тих огън и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...