Продукти: (за 8 порции)
• 1 патица
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 4 домата
• 250 г грах от консерва
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 ч.ч. червено вино
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме патицата в подсолена вода заедно с 1 глава лук, нарязан на едро. Щом месото омекне, изваждаме патицата и я нарязваме на порции.
В голяма тенджера сипваме 1 ч.ч. прецеден бульон от варенето на патицата и слагаме чесъна и втората глава лук, нарязани на ситно. Прибавяме обелените и настъргани домати, граха и черния пипер. Задушаваме 10 мин на умерен огън.
Слагаме порциите месо, наливаме виното, захлупваме и задушаваме 20 мин на слаб огън.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...