Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 зелена камба
• 1 червена пиперка
• 2 домата
• 2 моркова
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. ситно нарязани листа от целина
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 с.л. препечено брашно
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 щипка майорана /или риган/
• 1 щипка ким
• 1 щипка черен пипер
• 1 щипка мента /или джоджен/
• половин дафинов лист
• сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме пилето и нарязваме месото на хапки. Нарязваме камбата и пиперката на ивички. Обелваме доматите и ги нарязваме на ситно.
Нарязваме морковите и лука на ситно и ги задушаваме в малко мазнина. Прибавяме месото, камбата, пиперката, доматите, дафиновия лист и скилидките чесън. Продължаваме да задушаваме на тих огън, като наливаме по малко топъл бульон или вода.
Когато месото поомекне, прибавяме брашното, размито в малко вода, червения пипер и останалото масло. Посоляваме на вкус и варим още 10 мин. Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме и останалите подправки.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...