Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пилешко филе
• 1-2 с.л. масло
• 200 г броколи
• 1 ч.ч. сметана
• 1 к.ч. бяло вино
• 100 г пушено сирене
• 50 г сирене рокфор
• 1 ч.л. соев сос
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме пилето в част от маслото, след което прибавяме броколито.
Щом пилето леко се запържи, добавяме бялото вино, настърганото пушено сирене и рокфора, слагаме останалото масло, заливаме със сметаната и поръсваме с подправките. Оставяме ястието да поври до сгъстяване на соса.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...