Продукти: (за 4 порции)
• 1/2 ч.ч. нарязан лук
• 1/2 ч.ч. чесново брашно
• 2 ч.ч. сварено и нарязано пилешко месо
• 1/2 ч.л. черен пипер
• 800 г цели домати от консерва
• 2 с.л. нарязан магданоз
• 2 ч.ч. сварен ориз
• 1/2 ч.ч. нарязана зелена чушка
• 1 с.л. олио
• 1/2 ч.л. сол
• 1 1/2 ч.л. къри
• 1 с.л. соев сос
• 1 шепа стафиди
Начин на приготвяне:
Запържваме лука с черния пипер и брашното от чесън. Прибавяме останалите продукти (без ориза) и варим на тих огън 30 минути.
Сервираме ястието върху легло от сварен ориз.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...