Кулинарни рецепти » Пиле с бира по тиролски

 Пиле с бира по тиролски

Продукти:

• 500 г пилешко филе
• 1 ч.ч. тъмна бира
• 1 глава лук
• 2 с.л. галета
• 2 с.л. олио
• 2 скилидки чесън
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Загряваме мазнината и изпържваме в нея нарязания на ситно лук. Сипваме малко от бирата, слагаме предварително нарязаното месо и задушаваме.

После добавяме чесъна, останалата бира и подправките, захлупваме съда и оставяме яденето да покъкри около 20 минути. Поднасяме с варени картофи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало