Продукти: (за 5 порции)
• 1 по-едро пиле
• 250 г пилешки дробчета
• 40 г краве масло
• 2 яйца
• 1 к.ч. орехови ядки
• 2 с.л. галета
• 1 к.ч. олио
• 4-5 зърна хвойна
• индийско орехче
• черен пипер
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме дробчетата ги в малко вода и ги отцеждаме. Нарязваме ги на ситно и ги смесваме с разтопеното масло, жълтъците, галетата, смлените орехови ядки, разбитите на сняг белтъци, черен пипер и сол на вкус.
Натриваме пилето отвън и отвътре със счукана хвойна, настъргано индийско орехче и сол. Пълним го с приготвената смес и зашиваме отвора. След това го запържваме от всички страни в сгорещеното олио.
Заливаме пилето с топла вода, захлупваме плътно съда с капак и задушаваме на тих огън, докато омекне. Разпределяме готовото пиле на порции и го поднасяме топло, полято със соса от варенето, подправен с лимонов сок.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...