Кулинарни рецепти » Пиле със зеленчуци

 Пиле със зеленчуци

Продукти: (за 6 порции)

• 1 пиле
• 4 глави лук
• 4 чушки
• 4 домата
• 2 патладжана
• 4 картофа
• 100 г бамя
• 2 люти чушки
• 1 к.ч. олио
• магданоз, червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лукът на ситно и го задушаваме в олиото. Последователно прибавяме червения пипер, обелените и нарязани домати и нарязаното на парчета пиле. Посоляваме, заливаме с малко топла вода и задушаваме на тих огън, докато месото поомекне.

Прибавяме чушките и патладжаните - нарязани на дребно, бамята - почистена от дръжките, картофите - обелени и нарязани на кръгчета и лютите пиперки. Варим ястието на тих огън. След като свалим от огъня поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало