Продукти: (за 6 порции)
• 1 пиле
• 4 глави лук
• 4 чушки
• 4 домата
• 2 патладжана
• 4 картофа
• 100 г бамя
• 2 люти чушки
• 1 к.ч. олио
• магданоз, червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лукът на ситно и го задушаваме в олиото. Последователно прибавяме червения пипер, обелените и нарязани домати и нарязаното на парчета пиле. Посоляваме, заливаме с малко топла вода и задушаваме на тих огън, докато месото поомекне.
Прибавяме чушките и патладжаните - нарязани на дребно, бамята - почистена от дръжките, картофите - обелени и нарязани на кръгчета и лютите пиперки. Варим ястието на тих огън. След като свалим от огъня поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...