Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг месо от пуйка
• 4-5 глави лук
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Обираме тлъстината от месото, нарязваме я на парченца и я варим в малко вода. Щом водата се изпари, а тлъстината се стопи, прибавяме нарязаното на парчета месо.
Поръсваме червения пипер, посоляваме и прибавяме лука, нарязан на тънки филийки, и доматеното пюре, размито с малко вода. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото омекне.
Накрая прибавяме брашното, размито в малко вода, и варим още 10 мин.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...