Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг месо от пуйка
• 4-5 глави лук
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Обираме тлъстината от месото, нарязваме я на парченца и я варим в малко вода. Щом водата се изпари, а тлъстината се стопи, прибавяме нарязаното на парчета месо.
Поръсваме червения пипер, посоляваме и прибавяме лука, нарязан на тънки филийки, и доматеното пюре, размито с малко вода. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото омекне.
Накрая прибавяме брашното, размито в малко вода, и варим още 10 мин.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...