Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2 с.л. зехтин
• 100 г гъби
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. бяло вино
• 250 г домати
• 1 щипка захар
• 1 ч.л. доматено пюре
• риган, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме изчистеното пиле на четвъртинки, посоляваме, поръсваме с черен пипер и изпържваме в сгорещения зехтин. Прибавяме ситно нарязаните чесън и лук, обръщаме порциите и пържим още 6-7 мин. Прибавяме виното и варим, докато се изпари на половина.
Прибавяме обелените и нарязани домати, доматеното пюре, щипка захар и щипка риган и задушаваме под похлупак около 20 мин. Прибавяме нарязаните на парченца гъби и задушаваме без похлупак, докато пилето и гъбите омекнат, а доматите станат на сос. Преди да поднесем поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...