Продукти: (за 4 порции)
• 1 по-голямо пиле
• 500 г млада бамя
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 3 домата
• 1 ч.ч. оцет
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Отрязваме наполовина дръжките на бамята и я държим 30 мин в смес от оцета и 2 ч.ч. вода.
Нарязваме пилето на порции и го изпържваме в сгорещената мазнина.
Изваждаме изпърженото месо и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Сипваме леко препеченото брашно и също го позапържваме. Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. топла вода. Когато сосът се посгъсти, поръсваме червения пипер и посоляваме.
Връщаме изпърженото месо и отцедената бамя. Нареждаме върху бамята нарязаните на филийки домати, доливаме малко топла вода и варим на тих огън. Поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...