Кулинарни рецепти » Пиле с бамя

 Пиле с бамя

Продукти: (за 4 порции)

• 1 по-голямо пиле
• 500 г млада бамя
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 3 домата
• 1 ч.ч. оцет
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Отрязваме наполовина дръжките на бамята и я държим 30 мин в смес от оцета и 2 ч.ч. вода.

Нарязваме пилето на порции и го изпържваме в сгорещената мазнина.

Изваждаме изпърженото месо и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Сипваме леко препеченото брашно и също го позапържваме. Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. топла вода. Когато сосът се посгъсти, поръсваме червения пипер и посоляваме.

Връщаме изпърженото месо и отцедената бамя. Нареждаме върху бамята нарязаните на филийки домати, доливаме малко топла вода и варим на тих огън. Поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало