Продукти: (за 4 порции)
• 4 пушени пилешки бутчета
• 1 кг кисело зеле
• 3-4 с.л. свинска мас
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. зелев сок
• стрита чубрица, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разрязваме бутчетата на две и ги поръсваме със смес от черен пипер, чубрица и половината от червения пипер.
Загъваме всяко парче с двоен зелев лист и ги нареждаме върху останалото зеле, което сме нарязали на ситно. Поръсваме с останалия червен пипер, разтопената мас и зелевия сок. Притискаме с чиния и варим на тих огън.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...