Кулинарни рецепти » Пиле с ориз и зеленчуци

 Пиле с ориз и зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• 60 г сланина
• 2 домата
• 2 малки зелени чушки
• 200 г грах
• 1 люта чушка
• 3 ч.ч. бульон от пилешки дреболии
• 2-3 с.л. зехтин
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, посоляваме и го изпържваме от всички страни в 2-3 с.л. разтопено масло. Наливаме 5-6 с.л. бульон и задушаваме, докато поомекне.

В останалото масло запържваме нарязания на парченца лук. Прибавяме нарязаната на кубчета сланина и обелените и нарязани на парченца домати. Доизпържваме сместа и я сипваме при пилето.

Попарваме ориза и също го слагаме при пилето. Наливаме останалия бульон, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме до омекване.

Отделно сваряваме граха в подсолена вода. В сгорещения зехтин запържваме нарязаните на ивички чушки, лютото чушле и прецедения грах.

Подреждаме пилето и ориза в чинии за сервиране. Отгоре разстиламе изпържените зеленчуци и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало