Кулинарни рецепти » Пиле с ориз и зеленчуци

 Пиле с ориз и зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• 60 г сланина
• 2 домата
• 2 малки зелени чушки
• 200 г грах
• 1 люта чушка
• 3 ч.ч. бульон от пилешки дреболии
• 2-3 с.л. зехтин
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, посоляваме и го изпържваме от всички страни в 2-3 с.л. разтопено масло. Наливаме 5-6 с.л. бульон и задушаваме, докато поомекне.

В останалото масло запържваме нарязания на парченца лук. Прибавяме нарязаната на кубчета сланина и обелените и нарязани на парченца домати. Доизпържваме сместа и я сипваме при пилето.

Попарваме ориза и също го слагаме при пилето. Наливаме останалия бульон, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме до омекване.

Отделно сваряваме граха в подсолена вода. В сгорещения зехтин запържваме нарязаните на ивички чушки, лютото чушле и прецедения грах.

Подреждаме пилето и ориза в чинии за сервиране. Отгоре разстиламе изпържените зеленчуци и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало