Кулинарни рецепти » Лионска яхния с пилешки крилца

 Лионска яхния с пилешки крилца

Продукти:

• 16 пилешки крилца
• 1 ч.ч. бяло вино
• 3 скилидки чесън
• 4 с.л. нарязан магданоз
• 50 г краве масло
• сол, черен пипер
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Всяко крилце накъсваме на три и изпържваме в сгорещеното олио. Прибавяме чесъна и маслото и оставяме да поврят 15 минути.

След това наливаме бялото вино, подправяме с черен пипер и сол на вкус и доваряваме. В момента на сервиране поръсваме наситнения магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало