Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг обезкостено пилешко месо
• 8 средно големи картофа
• 4 моркова
• 12 малки маслини
• 1/2 к.ч. брашно
• 1 ч.ч. пилешки бульон или бяло вино
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. босилек
• 1 с.л. риган
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода заедно с маслините, нарязаните на кубчета моркови и моркови, ситно нарязания лук, по малко босилек и риган. Изваждаме свареното пилешко месо и обелваме кожата му.
Приготвяме смес от брашното, босилек, риган, червен пипер, черен пипер и сол. Овалваме пилешките късчета в тази смес и ги пържим около 15 мин в сгорещена мазнина.
След това връщаме месото при зеленчуците, наливаме бульона и варим на тих огън около 35-40 мин.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...