Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1,5 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 морков
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме пилето на четири и го натриваме със сол, счукан чесън, черен и червен пипер. Оставяме го половин час да поеме солта и след това пържим парчетата в сгорещеното олио до зачервяване.
Прибавяме ситно нарязаните лук и магданоз, позапържваме и тях и след това заливаме с виното, пускаме дафиновия лист и варим на тих огън, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...