Кулинарни рецепти » Задушено пиле по ловджийски

 Задушено пиле по ловджийски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 пакетче краве масло
• 1 глава лук
• 70-80 г бекон
• 50 г сметана
• 100 г гъби
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме пилето от всички страни в сгорещената мазнина. Изваждаме го и в същата мазнина изпържваме ситно нарязания лук. Поръсваме брашното, позапържваме и него и наливаме малко вода или пилешки бульон. Добавяме виното, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Слагаме пилето в тази смес и го оставяме да се задушава на умерено тих огън. Щом се задуши, го изваждаме и пасираме соса.

Нарязваме бекона и гъбите на малки парченца, сотираме ги и ги прибавяме към соса. Прибавяме също така и сметаната и поръсваме с черен пипер и сол. Разделяме пилето на порции и го заливаме с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало