Продукти:
• 1 кг гъби /масловки, печурки/
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. сол
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 връзка магданоз
• 3 с.л. печено слънчогледово семе
• 3 с.л. печено тиквено семе
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите и ги бланшираме 5 мин във вряща подсолена вода, в която сме прибавили и малко лимонена киселина. Отцеждаме и ги нареждаме в буркани, като поръсваме с белените изпечени семена и черния пипер.
Поливаме със смес от водата и виното, в която сме разтворили солта. Затваряме и стерилизираме 1 час.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...