Кулинарни рецепти » Чорбаджийски чушки в доматен сос

 Чорбаджийски чушки в доматен сос

Продукти:

• 3 кг чорбаджийски чушки
• 4 кг червени домати
• 600 мл олио
• 800 мл оцет
• 400 мл вода
• 100 г захар
• 1 връзка магданоз
• 200 г сол

Начин на приготвяне:

Махаме дръжките на чушките, измиваме ги и ги нарязваме на по-едри парчета. Попарваме доматите с вряла вода и ги обелваме. Нарязваме ги на по-едри парчета.

Възвираме марината от водата, олиото, оцета, солта и захарта и в нея бланшираме за 3-4 минути първо парчетата чушки, после доматите и накрая магданоза.

Изваждаме зеленчуците с решетеста лъжица и ги редим в буркани. Заливаме с изстиналата марината, затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.

Автор: Гергана Живкова

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало