Продукти:
• 3 кг чорбаджийски чушки
• 4 кг червени домати
• 600 мл олио
• 800 мл оцет
• 400 мл вода
• 100 г захар
• 1 връзка магданоз
• 200 г сол
Начин на приготвяне:
Махаме дръжките на чушките, измиваме ги и ги нарязваме на по-едри парчета. Попарваме доматите с вряла вода и ги обелваме. Нарязваме ги на по-едри парчета.
Възвираме марината от водата, олиото, оцета, солта и захарта и в нея бланшираме за 3-4 минути първо парчетата чушки, после доматите и накрая магданоза.
Изваждаме зеленчуците с решетеста лъжица и ги редим в буркани. Заливаме с изстиналата марината, затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...