Продукти:
• 3 кг чорбаджийски чушки
• 1,5 кг моркови
• 5 връзки копър
• 3 глави чесън
• 600 мл оцет (6%)
• 1 ч.ч. захар
• 5 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от дръжките, нарязваме ги на парчета и леко ги запържваме в олио. Прибавяме и настърганите моркови, наситнения копър и чесъна.
Нареждаме плътно в бурканите ред чушки, ред моркови, подправките. От оцета, захарта и солта възваряваме марината и заливаме продуктите. Стерилизираме 20 минути.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...