Продукти:
• 2,5 кг корнишони
• 1,5 кг карфиол
• 1 кг дребни лукчета (арпаджик)
• 1 кг моркови
• 500 г зелен фасул
• 1 с.л. черен пипер
• 1 с.л. бахар
• няколко дафинови листа
• 1 л оцет
За маринатата: (на 3 л вода)
• 250 г захар
• 150 г сол
Начин на приготвяне:
Избираме млади и свежи краставички и ги бланшираме 2-3 мин във вряща вода, след което веднага ги охлаждаме в студена вода. Лукчетата, непочистени от ципите, бланшираме по същия начин, охлаждаме и едва тогава ги почистваме. Нарязваме морковите на колелца. Фасула режем на половинки, бланшираме, а после охлаждаме. Карфиола накъсваме на розички.
Наливаме в дълбок съд около 3 л вода, добавяме захарта и солта и кипваме маринатата.
Във всеки буркан сипваме по 100 мл оцет, 2-3 зърна черен пипер, бахар и дафинов лист. Редиме зеленчуците на пластове – краставички, карфиол, лукчета, моркови, зелен фасул. Заливаме зеленчука с горещата марината, запечатваме херметически и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...