Продукти:
• 3 кг камби
• 1 кг зеле, нарязано на ситно
• 1 кг настъргани моркови
• 150 г сол
• 300 г захар
• 1/2 л оцет
• 1 настъргана глава целина, а листата й - нарязани ситно
Начин на приготвяне:
Почистваме камбите от дръжките и семето, наръсваме ги със смес от солта и захарта и ги оставяме да престоят така 12 часа.
Смесваме оцета с с изцедената течност от камбите, кипваме сместа на огъня и с нея попарваме предварително смесените зеле, моркови и целина. След като изстинат, прибавяме нарязаните листа на целината.
Напълваме камбите с тази смес. Нареждаме ги в буркани, заливаме ги със студена саламура, затваряме и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...