Продукти:
• 3 кг камби
• 1 кг зеле, нарязано на ситно
• 1 кг настъргани моркови
• 150 г сол
• 300 г захар
• 1/2 л оцет
• 1 настъргана глава целина, а листата й - нарязани ситно
Начин на приготвяне:
Почистваме камбите от дръжките и семето, наръсваме ги със смес от солта и захарта и ги оставяме да престоят така 12 часа.
Смесваме оцета с с изцедената течност от камбите, кипваме сместа на огъня и с нея попарваме предварително смесените зеле, моркови и целина. След като изстинат, прибавяме нарязаните листа на целината.
Напълваме камбите с тази смес. Нареждаме ги в буркани, заливаме ги със студена саламура, затваряме и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...