Продукти:
• 500 г червено цвекло
• 500 г моркови
• 1 кг картофи
• 100 г лук
• 1 глава чесън
• 2 кг кисело зеле
Начин на приготвяне:
Обеленото цвекло варим 40 мин в подкиселена с оцет вода, за да си запази красивия цвят. Сваряваме остърганите моркови. Прехвърляме ги в гевгир, обливаме ги със студена вода и ги нарязваме на шайбички с къдрав нож. Изчистените лук и чесън нарязваме на филийки.
Обелваме картофите, нарязваме ги с къдрав нож, слагаме ги в цедка и ги топваме за 3-4 мин във вряща и подсолена вода. Изваждаме ги и ги обливаме със студена. Киселото зеле нарязваме на тънки ивички.
Разпределяме зеленчуците в буркани. Възвираме равни части зелев сок и вода и с горещата марината заливаме зеленчуците. Затваряме бурканите и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...