Кулинарни рецепти » Късна цвеклова салата

 Късна цвеклова салата

Продукти:

• 500 г червено цвекло
• 500 г моркови
• 1 кг картофи
• 100 г лук
• 1 глава чесън
• 2 кг кисело зеле

Начин на приготвяне:

Обеленото цвекло варим 40 мин в подкиселена с оцет вода, за да си запази красивия цвят. Сваряваме остърганите моркови. Прехвърляме ги в гевгир, обливаме ги със студена вода и ги нарязваме на шайбички с къдрав нож. Изчистените лук и чесън нарязваме на филийки.

Обелваме картофите, нарязваме ги с къдрав нож, слагаме ги в цедка и ги топваме за 3-4 мин във вряща и подсолена вода. Изваждаме ги и ги обливаме със студена. Киселото зеле нарязваме на тънки ивички.

Разпределяме зеленчуците в буркани. Възвираме равни части зелев сок и вода и с горещата марината заливаме зеленчуците. Затваряме бурканите и стерилизираме 20 мин.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало