Продукти:
• 2 кг чорбаджийски чушки
• 5 кг червени домати
• 70 г сол
• 70 г захар
• 100 мл олио
• 100 мл оцет
• 2 връзки магданоз
• 1 глава чесън
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките и махаме дръжките им. Попарваме ги във вряща марината, приготвена от солта, захарта, олиото и оцета.
Настъргваме на ренде доматите и ги сваряваме на гъст сос. Прибавяме попарените чушки и варим 10-15 минути.
Слагаме ситно нарязаните магданоз и скилидки чесън. Насипваме ги в бурканчета, затваряме с капачки и стерилизираме 5 мин от завирането.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...