Кулинарни рецепти » Мариновани гъби с целина и моркови

 Мариновани гъби с целина и моркови

Продукти:

• 2 кг гъби
• 4-5 резена целина
• 4-5 моркова
• 2 глави чесън
• 2 л вода
• 4 с.л. сол
• 2-3 г лимонена киселина

За марината:

• 2 л вода
• 1,5 ч.ч. оцет
• 15 зърна червен пипер
• 3 дафинови листа
• 1 връзка копър /магданоз/
• 6 зърна бахар

Начин на приготвяне:

Бланшираме гъбите в кипящата вода 15 мин. Отцеждаме. Пущаме целината за 3-4 мин в кипяща вода и след това я нарязваме на филийки.

Нарязваме изстиналите гъби и ги нареждаме в буркани, като след всеки ред поръсваме с наситнен копър /магданоз/ и слагаме скилидки чесън и филийки целина.

Заливаме пълните буркани с гореща марината от водата, оцета, солта и подправките. Затваряме и стерилизираме 70-90 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало