Кулинарни рецепти » Червени чушки с мед

 Червени чушки с мед

Продукти:

• 5 кг червена капия
• 500 мл оцет
• 100 г захар
• 50 г сол
• 100 мл олио
• 2 с. л. мед
• 2 дафинови листа
• 100 г чесън
• 1 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Възвираме саламура от оцета, захарта, солта, олиото, меда и дафиновите листа. Измиваме чушките, махаме семенната част и ги бланшираме по 5-6 във врящата саламура за 3-4 мин, така че да си променят равномерно цвета.

Редим ги в буркани, като помежду им ръсим ситно нарязан магданоз и нарязан на филийки обелен чесън. Заливаме с изстиналата саламура, затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало