Продукти:
• 1 кг гъби
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 с.л. сол
• 1 ч.л. черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Изчистваме, измиваме и нарязваме гъбите. Бланшираме ги 5 мин във вряща вода, към която сме прибавили малко сол и лимонтозу. Отцеждаме гъбите, обливаме ги с течаща вода и отново ги отцеждаме.
Нареждаме ги в буркани като ръсим черен пипер между редовете. Освен това във всеки буркан слагаме по 1-2 зрънца бахар и 1 дафинов лист.
Заливаме гъбите със смес от водата, виното и солта, затваряме бурканите и стерилизираме 60 мин.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...