Продукти:
• 1 кг чорбаджийски чушки
• 1 връзка пресен копър
За маринатата:
• 400 мл ябълков оцет
• 40 г сол
• 1 ч. ч. олио
Начин на приготвяне:
Слагаме продуктите за маринатата в дълбок емайлиран съд на огъня. Щом заври, пускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки. Варим ги 7 минути, след кипването на течността.
Когато изстинат ги нареждаме плътно в буркани, като между тях ръсим нарязаните копър и чесън. Притискаме добре и заливаме с останалата марината.
Затваряме бурканите с капачки и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...