Кулинарни рецепти » Мариновани гъби с олио и лешници

 Мариновани гъби с олио и лешници

Продукти:

• 2 кг гъби
• 2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. лешници
• 2 връзки магданоз
• 3 стръка копър
• 4 с.л. сол
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Пържим гъбите в сгорещена мазнина 5-10 минути, след което поръсваме със солта. Подправяме с черен пипер на вкус. Вадим от мазнината, редим в буркани и всеки ред покриваме с магданоз и копър. На места слагаме и от лешниците, които също сме пуснали накрая в тигана.

Заливаме със сгорещена мазнина до 1,5-2 см от отвора на буркана. Затваряме и стерилизираме 70-90 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало