Кулинарни рецепти » Стерилизирана маринована тиква

 Стерилизирана маринована тиква

Продукти:

• 4 кг тиква
• черен пипер на зърна
• дафинови листа
• карамфил, канела

За маринатата:

• 300 мл оцет /6%/
• 500 мл вода
• 1 с.л. сол
• 1 1/2 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и я нарязваме на кубчета със страна 3 см.

На дъното на бурканите слагаме по няколко зърна черен пипер, две зрънца карамфил, парченце канела и дафинов лист. Плътно подреждаме парченцата тиква и заливаме с вряща марината, приготвена от водата, оцета, солта и захарта.

Затваряме херметически и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало