Кулинарни рецепти » Пукани камби

 Пукани камби

Продукти:

• 5 кг червени камби
• 1,5 л оцет
• 1,5 л вода
• 300 г сол
• 200 г мед
• 200 мл олио
• 5-6 дафинови листа
• черен пипер
• настърган хрян

Начин на приготвяне:

Изрязваме част от дръжките на камбите и ги изпичаме на силен огън, докато се поопукат и замиришат. След като изстинат, ги нареждаме в буркани, като помежду им слагаме дафинови листа, черен пипер и настърган хрян.

Сваряваме оцета, водата, солта и меда и заливаме камбите. Затваряме бурканите с капачка и стерилизираме 5-10 минути.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало