Продукти:
• 4 кг млад зелен фасул
• 1,5 кг чорбаджийски чушки
• 2-3 глави чесън
• 4 връзки копър
За маринатата:
• 1 л вода
• 1 л оцет
• 1 ч.ч. сол
• 1 ч.ч захар
Начин на приготвяне:
Попарваме фасула 2-3 мин в кипяща вода. Сваряваме марината от изброените продукти и изсипваме в нея чушките, за да омекнат, но не ги варим.
Редим фасула в буркани, като между редовете ръсим наситнен копър и слагаме чушки и скилидки чесън. Заливаме с топлата марината, изчакваме да изстине, затваряме и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...