Продукти:
• 7 кг дюли
• 10 г карамфил
• 5 г канела
За маринатата:
• 3 л вода
• 2,5 кг захар
• 2 л оцет
Начин на приготвяне:
Почистваме дюлите от мъха и ги измиваме. Нарязваме ги на резенчета и отстраняваме семенната част. Държим нарязаните дюли в разтвор на лимонена киселина (на 1 л вода 1 г лимонена киселина), за да не потъмняват.
Бланшираме резените 8-10 мин във вряща вода, охлаждаме и ги нареждаме плътно в буркани, където предварително сме сложили по малко карамфил и канела.
Заливаме дюлите с гореща марината, приготвена от изброените продукти и затваряме бурканите херметически. Стерилизираме 15 мин и веднага охлаждаме със студена вода.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...