Кулинарни рецепти » Царска туршия /стерилизирана/

 Царска туршия /стерилизирана/

Продукти:

• 6 кг червени камби
• 2 кг карфиол
• 1,5 кг моркови
• 1 глава чесън
• 1 глава целина с листата

За маринатата: (на 1 буркан)

• 1 непълна с.л. сол
• 1 1/2 с.л. захар
• оцет до резката на дъното на буркана
• 2 с.л. олио
• 7-8 зърна черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме камбите на парчета, целината нарязваме на кубчета, чесъна – на филийки, а моркови на кръгчета.

Слагаме изброените подправки на дъното на всеки буркан и редим зеленчуците, като между тях слагаме по-едро нарязани листа и дръжки целина и наситнен чесън.

Допълваме бурканите с вода, затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало